Wien, vin och design!

Informera. spela och vinn!

I höst går Wien helt i vinets och designens tecken – två teman som har tradition i Wien och som i dag manifesteras i en modern, livlig scen.

Vinet erövrar staden 

  • Efter mer än 2 000 år är vinodlingen i Wien i dag trendigare än någonsin. Den traditionella vinstugan (Heuriger) tilltalar alltmer yngre gäster, som uppskattar en mer avspänd atmosfär, fina viner och en god Jause (mellanmål eller fika), där framför allt vinkvaliteten spelar en allt viktigare roll. Här har vinet från Wien uppnått en kvalitetsnivå som aldrig tidigare. Unga engagerade vinodlare visar att Riesling, Weißburgunder eller Gemischter Satz tillhör landets bästa viner och på detta sätt erövrar vinet från Wien alltmer själva staden. Presentationen av de trendiga unga vinerna från Wien i slutet av oktober visar närvaron av viner från Wien i staden.

Vin möter design

  • Det är inte bara så att konstnärer och kreativa gärna låter sig inspireras av ett gott glas vin – den moderna designen har de senaste åren också allierat sig intensivt med vinet från Wien. Denna allians blir synlig i många detaljer, från glaskulturen och formgivningen av flaskor och etiketter till den innovativa vinkällararkitekturen, som förenar nödvändigt och nyttigt med formskönt och sevärt.

Design i Wien

  • Små butiker, ateljéer, gallerier, stora museer, sevärda byggnader… det är en promenad genom Wien. Kreativa själar trivs sedan länge i staden i hjärtat av Europa. Blandningen av olika människor och kulturer, den lugna grundinställningen och öppenheten ger en god grund för konst och formgivning. Från skor till porslin, från sittmöbler till grafik, från smycken till arkitektur. Wien har mycket att visa upp när det gäller design.

Topptips:

  • Höjdpunkten under designåret i Wien: Vienna Design Week gör mångsidiga verk inom områdena produkt-, möbel- och industridesign synliga och tillgängliga från den 1 till 11 oktober. 
    www.viennadesignweek.at
  • Mässan ”Blickfang” den 16–28 oktober 2009, där man kan se och köpa mode, smycken och konsthantverk från Wien. www.blickfang.com

Upptäck alla sidor av Wien, vin och design och delta i tävlingen!!

Tävla från Wien

Kom till Wien, för från den 1 oktober till 30 november pågår ”Wien, vin & design”-tävlingen där första pris är 3 x 333 flaskor vin från Wien, 99 designföremål från Wien och 9 999 direktvinster på Tourist-Info Wien, 1., Albertinaplatz, varje dag från kl. 9 till 19.

Läs mer och tävla här!