Vinresa till Wien — upplev vin och design i ett

Efter mer än 2 000 år är vinodlingen i Wien i dag trendigare än någonsin. Här kan du stanna på de lokala vinstugorna, som kallas "Heuriger" och testa lokala viner, äta en bit mat i genuin och rustik atmosfär.

Mysiga vinstugor tilltalar allt fler

Den traditionella vinstugan (Heuriger) tilltalar alltmer yngre gäster, som uppskattar en mer avspänd atmosfär, fina viner och en god Jause (mellanmål eller fika), där framför allt vinkvaliteten spelar en allt viktigare roll. Här har vinet från Wien uppnått en kvalitetsnivå som aldrig tidigare.

Wiens främsta viner

Unga engagerade vinodlare visar att Riesling, Weißburgunder eller Gemischter Satz tillhör landets bästa viner och på detta sätt erövrar vinet från Wien alltmer själva staden.

Presentationen av de trendiga unga vinerna från Wien visar närvaron av viner från Wien i staden.

Vin möter design

Det är inte bara så att konstnärer och kreativa gärna låter sig inspireras av ett gott glas vin – den moderna designen har de senaste åren också allierat sig intensivt med vinet från Wien.

Denna allians blir synlig i många detaljer, från glaskulturen och formgivningen av flaskor och etiketter till den innovativa vinkällararkitekturen, som förenar nödvändigt och nyttigt med formskönt och sevärt.

En promenad genom staden

Små butiker, ateljéer, gallerier, stora museer, sevärda byggnader… det är en promenad genom Wien. Kreativa själar trivs sedan länge i staden i hjärtat av Europa.

Blandningen av olika människor och kulturer, den lugna grundinställningen och öppenheten ger en god grund för konst och formgivning. Från skor till porslin, från sittmöbler till grafik, från smycken till arkitektur. Wien har mycket att visa upp när det gäller design.

NUVARANDE Vinresa till Wien — upplev vin och design i ett
NÄSTA 10 favoriter för 69 kronor