Vitt från Tyskland och Spanien

Spanska och tyskt – det är Gunillas favoriter i det vita utbudet. Testa dem till skaldjurslasagne eller en fisk i folie.

5 getingar

Raimat Abadia Blanc de Blancs 2008, (2725), Spanien, 69 kronor
Superfräscht med ren druvighet och lätt citruston. Bra allroundvin som gör sig bäst till fisk- och grönsaksrätter.

Schloss Vollrads Riesling Trocken 2008, (5846), Tyskland, 99 kronor
Enormt aptitretande med drag av gröna krispiga äpplen och citrusfrukter. Till exempelvis skaldjurslasagne med dill och citron.


4 getingar

Pridelands Chenin Blanc Sauvignon Blanc Viognier 2008, (2008), Sydafrika, 55 kronor
Ett vin i den lättare skolan med inslag av färska druvor och melon.  Förslagsvis till en pizza med avokadokräm och räkor.

Fleur du Cap Unfiltered 2008, (15530), Sydafrika, 99 kronor
Smakrikt med läcker, koncentrerad frukt och god kryddighet. Prova till en parmesanbakad kycklingfilé med parmaskinka.

Arthur Metz Gewurztraminer 2008, (5249), Frankrike, 74 kronor
Kryddigt med drag av rosor och fläder. Spännande tillsammans med en kryddig kycklingsoppa med ingefära och chili.
 

Länkar

 

Gunilla testar röda också – fem tips!

 

Vitt från Tyskland – tre toppviner!

 

Vitt från Frankrike – Alsace, Bordeaux, Chablis