Druckit vin från amerikanska Oregon förut? Inte? Snart har du en ny möjlighet då delstaten får ett nytt vin på Systembolagets hyllor.  Det är Bridgeview Pinot Gris 2007, ett vitt vin gjort av Bridgeview Vineyards och Winery, som gör sina sex Oregon-kollegor sällskap i systembolagets sortiment.

Fredrik Andersson på Andersson Wines som importerar vinet berättar att vingårdsägarna Lelo och Bob Kerivan som producerar vinet fick höra att de var galna när de startade sin vingård 1986. De planterade nämligen vinrankorna med två meters mellanrum istället för det vanliga i Oregon som är 4 meters mellanrum.

– Ni får inte rum med en traktor mellan raderna, sa kritikerna.

Kritikerna fick svar på tal efter några år och idag är vingården en av Oregons mest framgångsrika, bland annat så blev de utnämnda till ”Oregon Winery of the Year” 2004 av Winepress Northwest.

Bridgeviews vinodlingar ligger i Illinois Valley och Applegate Valley i Oregon och det havsnära läget och höjden på 500 meter gör området lämpat för vinodling. Vinmakare är René Eichmann.
 

Observera även att om du söker på vinet i söket på VinVin.se så går det under sitt gamla namn, Blue Moon, det har bytt namn efter provningarna och heter numera Bridgeview. Vinet finns till försäljning på Systembolaget från den 2 februari och du hittar övriga nyheter här.
 

NUVARANDE Vit nyhet från Oregon
NÄSTA Ät sunt med barnen