Vinn nya boken om smart allergimat

Recept för matallergiker är inte alltid så lätt att hitta. Nu finns en ny bok för er som letar.

Fem frågor till Annika Wesslén som tillsammans med Gunilla Lindeberg har gjort en ny omarbetad upplaga av den populära "Mat special" från 2002, som vände sig till matallergiker.

Vad är nytt?

 – Första delen som är som en faktadel.

Varför skrev ni dit den?

 – Den finns i första upplagan men det har hänt ganska mycket bland livsmedel sedan dess. Nu är ju till exempel ren havre okej för allergiska barn och ungdomar. Sedan var det en önskan från förlaget att vi skulle göra en uppdatering.

Vem köper boken?

 – Det är en bred bok som passar för många allergier. Det finns ju också personer med multiallergi. Men många recept kan du använda även om du inte är allergisk.

Känns nya boken bra?

 – Det var ett väldigt jobb att omarbeta alltihop, men nu hoppas vi att den ska glädja den som behöver den.

Recept ur boken

Matiga muffins utan gluten

Vinn ett eget exemplar av "Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk och ägg.

Svara på frågan:

Vilken del i kroppen förstörs om glutenintoleranta äter gluten?

Mejla ditt svar och din adress till

tavla@alltommat.se

Fem böcker finns i vinstpotten.