Vinn chips för hela sommaren!

Svenskarnas favoritsnacks chips är på väg att bli lite nyttigare. De ska friteras i en ny olja.
– Vi har lyssnat på våra konsumenter, säger Marcus Thollin på OLW.

Nu kommer chipstillverkaren OLW med ett nytt sätt att göra chips på, för att nå fler konsumenter.
 – Chipsutvecklingen har stått stilla en tid, säger marknadschef på OLW Marcus Thollin.
 – Men vi lyssnar på våra konsumenter och kan man välja ett alternativ som är sundare så gör vi det, säger Marcus Thollin.

"Inget man bör äta jämt"

Det sundare alternativet är solrosoljan, det är fortfarande fett, men innehåller fler hälsosamma fetter än palmoljan som de nu bytt ut.
 – Det finns en barriär med den här produkten för alla vet att chips inte är något man bör äta för mycket av, men kan det bli lite nyttigare och samtidigt smaka bra så är det positivt, säger Marcus Thollin, som berättar att det testat hur chipsen smakar med den nya oljan under några år.
 – Det sker ständigt en utveckling och det gäller att hänga med.

Tävla!

 ”Vad är det för olja som används till OLW chips?

  1. Jordnötsolja
  2. Palmolja
  3. Solrosolja

”Hur många kg potatis förbukas varje år i Sverige?”

  1. 200 miljoner
  2. 20 miljoner
  3. 50 miljoner

”Hur många kilo potatis går det åt för att göra ett kilo chips?

  1. 13 kilo
  2. 6 kilo
  3. 4 kilo

”När är det som godast att äta OLWs chips?”

Motivering

 Gå in på www.olw.se för att hitta svaren.

Mejla in dina svar, motivering och din adress till:

tavla@alltommat.se

Vinsten är på 20 påsar chips och vi vill ha ditt svar senast den 29 juni.