Vin- och ostomelett med örtströssel

Om man häller lite vin i omeletten får den friskhet och fyllighet. Örtströsslet är gott och lite knaprigt.

1 omelett, 1–2 portioner

3 ägg

1 äggula

1 dl riven lagrad ost, te.x. herrgård eller cheddar

1/2 tsk timjan

1 dl torrt vitt vin utan ekkaraktär

1/2 tsk salt

1 msk matolja + 1 msk smör

strössel:

1 dl panko-ströbröd

1 dl finhackad persilja

1 msk finhackad dill

2 msk smör

lite salt

1. Blanda ost, ägg, äggula, timjan, vin och salt.

2. Gör strösslet. Stek panko med persilja och dill på medelgod värme under omrörning i ett par minuter. Salta. Smaka av. Låt svalna (ställ inte i kylen, då stelnar fettet).

3. Hetta upp en stekpanna på högsta värme. Lägg i smör och olja i. Grädda snabbt omelett­smeten under omrörning.

4. Lyft i äggsmeten några gånger med en gaffel. När omeletten har stannat men fortfarande är lite krämig, då är den klar.

5. Strö över örtströssel. Servera på en gång.