Blogg: bloggfamiljen.se/matplatsen

Får du inspiration av andra matbloggare?
– Jag följer inte bloggarna aktivt, men jag surfar förstås runt ibland. Men framför allt läser jag mattidningar och kokböcker.
Du är småbarnsmamma och jobbar heltid. Hur hinner du blogga?
– Matlagning är min hobby, min avkoppling. Jag älskar att stå i köket och experimentera. Jag tycker om allt runt matlagning. Jag kan handla i flera timmar. Jag tycker om att lägga upp maten fint. Och jag sitter gärna på kvällen och fixar med bloggen.
Lyllos din familj…
– Min sambo är van. Han börjar bli lite bortskämd. Och min dotter är kinkig. Hon vill helst äta Mamma Scans köttbullar och snabbmakaroner.
Du startade bloggen för fem år sedan och är en veteran i matbloggvärlden.
– Jag började för att jag ville samla alla mina egna recept på ett bra sätt. I början hade jag tre läsare per vecka, i dag är de cirka 6 000 om dagen. Jag har aldrig ansträngt mig för att få fler läsare, bloggen har vuxit successivt.

Victorias passionscheesecake med vit choklad
BOTTEN:
8 digestivekex
6 bragokex
125 g smör

FYLLNING:
3 gelatinblad
400 g philadelphiaost
4 msk socker
1 msk vaniljsocker
1/2 citron rivet skal + saften
5 passionsfrukter
150 g vit choklad

TOPPING:
1 gelatinblad
1/2 dl vatten
2 msk socker
2 passionsfrukter

TILL SERVERING:
Vispad grädde
Valfritt strössel om så önskas

Gör så här:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut detta på botten av en bakform med avtagbar botten. Grädda 10 minuter.
2) Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter. Passera
passionsfrukterna genom en sil och blanda sedan saften med philadelphiaosten till en mjuk massa.
3) Blanda ner socker, vaniljsocker och citronskal. Värm citronjuicen i en kastrull och smält gelatinbladen i detta under omrörning. Vispa ner det i ostsmeten och häll över smeten i formen. Ställ kallt i ett par timmar.
4) Gör sedan toppingen. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, i minst 5 minuter. Värm socker och vatten i en kastrull och rör ner gelatinbladet så det smälter. Skrapa ur passionsfrukterna och blanda ner dem. Häll toppingen över kakan och låt stå kallt i ytterligare ett par timmar.
5) Servera med vispad grädde och dekorera med något slags strössel.

Örebrobo

Namn: Victoria Lindberg.
Ålder: 33.
Bor: Örebro.
Familj: Sambon Michael och dottern Olivia, 3.
Yrke: Assistent på Lidels fastighetsbolag.
Favoritmatbloggar: kalasgott.blogg.se, kryddburken.se.

NUVARANDE Victoria Lindberg: ”Jag kan handla mat i timmar”
NÄSTA Christina Jansson: ”Matbloggen ska spegla ens personlighet”