Nätsajterna säljer allt mer. Det visar en ny rapport.

Att köpa vin och sprit på internet lockar allt fler. Det visar en rapport från Centrum för socialvetenskaplig alkohol- och drogforskning (SoRAD). Vi intresserar oss mer och mer för konkurrenterna till Systembolaget som säljer vin och sprit på internet och det kommer fler och fler sajter som säljer flaskor.

Nu handlar det än så länge inte om några större volymer men klart är att nisch- och volymsajterna har hittat sin publik och lockar köpare. Sajterna är av flera slag och ska man vara generell så handlar det om två typer av sajter. Antingen lockar man med ett nischat och lite exklusivt urval eller så lockar man med populära varumärken till billigare priser.


Enligt rapporten
från SoRAD köpte vi 0,3 liter ren sprit via internet under 2009, en ökning från 0,1 liter ren sprit under året dessförinnan. Enligt vinsajten Wownews.se så ökade samtidigt antalet personer som handlar drycker via internet med 35 %.


Bland sajterna
som har ett mer nischat vininnehåll finns till exempel Australian Wine Club, Drickbart.se, Europeanwinestore.com och Handlavin.se. Bland många andra.

NUVARANDE Vi köper mer vin på nätet
NÄSTA Snabbt gott med kycklingfilé