Nu drar grillsäsongen igång. Men vad kan man egentligen grilla som är vegetariskt? MASSOR! Här hittar du tips och recept på vegetariskt på grillen.

Vi har godaste recepten för dig som vill grilla vegetariskt! Här har vi samlat flera läckra alternativ för dig som inte vill grilla kött, som grillad sparris, vegetariska hamburgare och grillade grönsaker i foliepaket. Inspireras av våra heta vegetariska grilltips!

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego 

Vegetariska grillrätter
vegetarisk grill

 

Vegetariska halvfabrikat – vilken är godast att grilla?

Detta är givetvis en smaksak. Men efter att ha testat diverse halvfabrikat i frys- och kyldisken från Anamma, Quorn, Oumph!, Hälsans Kök och Vegme, på senaste grillfesterna kan både jag (Linda Nestor, webbredaktör på Allt om Mat) och mina vänner konstatera att vi gillar Oumph och vanliga Quornfiléer allra bäst.

Oumph har en god rökig smak och Quornfiléerna påminner om okryddat vitt kött. Det vi gillade med qournfiléerna var att de inte hade någon konstig eftersmak som många vegetariska halvfabrikat kan ha. Och dessa filéer blev riktigt riktigt goda med marinad och kryddor – och även okryddade filéer passade perfekt till goda matiga sallader och såser.

Vegetariska spett

Grillade tofuspett med grönsaker och misodressing

Foto: Lina Eriksson


Fyll spetten med det gröna du gillar så som svamp, paprika, lök med mera. Om du vill ha rena köttsubstitut funkar tofu, sojakorv och Oumph väldigt bra. Se nedan för att få till det på rätt sätt.

Oumph

Oumphbitar så som ”Oumph the chunk” passar perfekt att trä på ett grillspett.

Quornfiléer

Skär filéerna i bitar, lägg de i en god marinad. Trä på bitarna på spettet och grilla.

Marinerade sojakorvar

Skär sojakorvarna i mindre bitar. Lägg de i en plastpåse tillsammans med en god marinad för att höja smaken. Trä på bitarna på spettet och grilla.

Tofu

Låt gärna tofun ligga i en god marinad eller i en grillolja innan du trär den på spettet. Servera tofuspettet med en god sås.

 

Vegetariska burgare

vegetariska grillrätter

 

 

Grilla grönsaker och rotfrukter

grilla vegetariskt

Goda såser till:

Recept på guacamole.

Foto: Ulrika Pousette

Recept på guacamole.

 

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

bonniers_vegetariska_kokbok

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego