Sätt guldkant på helgen med en läcker vegetarisk meny med asiatiska smaker. Sväng ihop en läcker pad thai med oumph och krispiga grönsaker. Till förrätt blir det sesam-stekt tofu med krispig gurka. Middagen avslutas med en fräsch mangoshake.

Förrätt: Sesamstekt tofu med ingefärsdressing

sesamstekt-tofu

Foto: Anna Kern

Foto: Anna Kern

Frasig tofu möter krispig gurka i en ingefärssmakande förrätt. Se receptet här. 

Att dricka till: Crudo Cataratto Zibibbo Organic 2015 (4993), Italien, 79 kr. Halvtorrt, ekologiskt vitt vin med blommiga toner, toner av kvitten och gula päron.

Alkoholfritt: Störtebeker 1402 0,4 % (1900), Tyskland, 11:90 (33 cl). Alkoholfritt eko-öl med frisk, lite syrlig smak med toner av citrus och örter.

Varmrätt: Vegetarisk pad thai med oumph

pad-thai-vego

Foto: Anna Kern

Thailändsk soja ger en mer ”äkta” smak . Den finns i asiatiska butiker. Sojaproteinet Oumph hittar du i frysdisken i livsmedelsbutiker. Du hittar receptet här!

Att dricka till: Singha (1428) Thailand, 16:60 (33 cl). Ljust lageröl i lätt stil med mild beska, inslag av bröd och citrus.

Alkoholfritt: Störtebeker 1402 0,4 % (1900), Tyskland, 11:90 (33 cl). Alkoholfritt eko-öl med frisk, lite syrlig smak med toner av citrus och örter.

Efterrätt: Mangoshake

mangoshake

Foto: Anna Kern

Fräsch avslutning istället för dessert. Se till att ha en stark mixer som klarar att mixa is. Du hittar receptet här!

Konceptet ”Fredagsgourmet” är ett stående inslag i Allt om Mat. Det är en lyxigare middag som passar utmärkt till helgen, men som inte tar mer än en timme att slänga ihop. Alltid med passande dryck!