Sätt guldkant på helgen med en läcker vegetarisk meny med asiatiska smaker. Sväng ihop en läcker pad thai med oumph och krispiga grönsaker. Till förrätt blir det sesam-stekt tofu med krispig gurka. Middagen avslutas med en fräsch mangoshake.

Förrätt: Sesamstekt tofu med ingefärsdressing

sesamstekt-tofu

Foto: Anna Kern

Foto: Anna Kern

Frasig tofu möter krispig gurka i en ingefärssmakande förrätt. Se receptet här. 

Att dricka till: Crudo Cataratto Zibibbo Organic 2015 (4993), Italien, 79 kr. Halvtorrt, ekologiskt vitt vin med blommiga toner, toner av kvitten och gula päron.

Alkoholfritt: Störtebeker 1402 0,4 % (1900), Tyskland, 11:90 (33 cl). Alkoholfritt eko-öl med frisk, lite syrlig smak med toner av citrus och örter.

Varmrätt: Vegetarisk pad thai med oumph

pad-thai-vego

Foto: Anna Kern

Thailändsk soja ger en mer ”äkta” smak . Den finns i asiatiska butiker. Sojaproteinet Oumph hittar du i frysdisken i livsmedelsbutiker. Du hittar receptet här!

Att dricka till: Singha (1428) Thailand, 16:60 (33 cl). Ljust lageröl i lätt stil med mild beska, inslag av bröd och citrus.

Alkoholfritt: Störtebeker 1402 0,4 % (1900), Tyskland, 11:90 (33 cl). Alkoholfritt eko-öl med frisk, lite syrlig smak med toner av citrus och örter.

Efterrätt: Mangoshake

mangoshake

Foto: Anna Kern

Fräsch avslutning istället för dessert. Se till att ha en stark mixer som klarar att mixa is. Du hittar receptet här!

Konceptet ”Fredagsgourmet” är ett stående inslag i Allt om Mat. Det är en lyxigare middag som passar utmärkt till helgen, men som inte tar mer än en timme att slänga ihop. Alltid med passande dryck!

NUVARANDE Vegetariskt fredagsmeny med asiatiska smaker – klart på en timme
NÄSTA 10 goda såser som passar till lax