Här är det veganska godiset som varken innehåller gelatin eller animaliska tillsatser. ❤️

I lösgodishyllan får man passa sig som vegan eller vegetarian. Ofta innehåller godiset gelatin, mjölk, ägg eller e-ämnen med animaliska tillsatser.

Det kan också vara svårt att ha koll på alla e-ämnen och tillsatser. Som en liten guide listar vi här därför 19 godissorter som är helt veganska.

Ps. Längst ner i artikeln kan du också se några av de e-ämnen som innehåller animaliska tillsatser.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska tips och recept:
Allt om Mat Vego 

Veganskt godis

Nötcreme

nötcreme vegangodis

Djungelvrål

djungelvrål vegangodis

Tutti frutti
veganskt godis

 

Marianne
vegangodis

Turkiskt peppar
turkiskt-peppar-vegangodis

Salta katten
saltakatten-vegangodis

Viol Tablettask
violgodis

 

Jordgubbar
veganskt godis

Bubs godis

Bubs godis är antingen vegetariskt eller veganskt.

bubs

De sorter från Bubs som är veganska är dessa 11:

vegansk godis

vegansk godis

Följ oss på Facebook för fler vegetariska tips och recept:
Allt om Mat Vego 

 

E-nummer att se upp för i godis (om du vill äta veganskt)

  • e441: gelatin (gelé som bildas efter avkylning när man kokar ur köttben)
  • e120: karmin (färgämnen utvunna ur olika lusarter)
  • e904: shellack (sekret från den indiska lacksköldlusen)
  • e901: bivax (räknas som en animalisk tillsats eftersom det är bin som producerar vaxet)

 

Prenumerera på Allt om Mat

Allt om Mat är Sveriges största mattidning. I Allt om Mat hittar du inspirationen för att laga god vardagsmat och helgmat med guldkant. Självklart bevakar vi nya trender och samarbetar med landets bästa kockar. Inspiration och matglädje är våra ledord och som alltid har vi provlagat alla recept – din garanti för att lyckas i köket.

LÄS MER & BÖRJA PRENUMERERA HÄR. 

NUVARANDE Veganskt godis – 19 godissorter för dig som är vegan
NÄSTA Vegetariskt fredagsmeny med asiatiska smaker – klart på en timme