Malins varma välkomstdrink
8 person(er) Ingredienser
- 1 l äppeljuice, färskpressad
- 1 st färsk ingefära (10 cm)
- 4 st kanelstänger
- 1 st citron, rivet skal av
- 2 dl calvados
Gör så här:
Det är viktigt att den är färskpressad och inte gjord på koncentrat. Signum och Tropicana är märken som har just den färskpressade äppeljuicen.
1. Värm äppeljuicen i en kastrull tillsammans med skivad ingefära, kanelstänger och rivet citronskal. Ställ det åt sidan och låt det dra ca 10 min.
2. Värm upp igen, tag bort från värmen och tillsätt calvados.
Sila direkt upp på glas. Garnera med tunt skuret citronskal och eventuellt kanelstänger.
Varm Mojito
Ingredienser
- 3 cl rom, mörk
- 0,5 st lime
- 1 msk råsocker
- 10 st myntablad
- 5 cl vatten, hett
Gör så här:
Mosa lime och mynta med en muddlare i ett tåligt glas. Om du inte har någon muddlare kan du använda skaftet på en träslev eller dylikt.
Häll på socker och rom och fyll på med hett vatten. Rör om.
Varm äppelmust med calvados
Ingredienser
- 1 l äppelmust, god och smakrik, gärna Ryssbergets ekologiska
- 5 st kanelstänger
- 2 dl calvados
Gör så här:
En härligt värmande dryck spetsad med lite calvados och dekorerad med kanelstänger. Varm apelsinsaft går också bra.
1. Värm upp äppelmusten med kanelstängerna i en kastrull.
2. När musten är varm och klar att serveras tillsätts calvados. Det får inte koka mer.
3. Häll upp i glas och dekorera gärna med kanelstängerna.
Varm rödvinskir
Ingredienser
- 150 cl rödvin, (2 st flaskor)
- 2 dl svartvinbärslikör
Gör så här:
Det är härligt att komma in i värmen och mötas av ett glas varmt rödvin smaksatt med svartvinbärslikör.
1. Häll ca 1 msk likör i varje glas.
2. Värm det röda vinet och häll upp i glasen. Serveras varm.