Världens godaste kräftor

Att koka sin egen kräftlag är en snabb genväg till en läcker och imponerande kräftskiva. Vi har tagit oss en titt runtom i världen och inspirerats till kräftor med smak av allt från Italien till Asien och Sydamerika. Smaklig spis!

Heta cajunkräftor med majs och potatis

Dill- och citronkräftor

Asiatiska kräftor med  ingefära, citrongräs och pepparrot

Havskräftor med smak av Sydamerika

Tomatiserade kräftor med grappa och basilika

Frysta kräftor i ny lag

Fem steg till godaste fonden

Tips!

Har du köpt frysta insjökräftor är det viktigt att de tinar sakta, och sedan sköljs noggrant innan de läggs i den nya lagen.

Se upp med var du har händerna!

  • A och O när det kommer till att piffa till färdigköpta kräftor är att man är väldigt noggrann med hygien.
  • Rör aldrig med fingrarna i lagen och när du smakar av är det viktigt att du inte använder samma sked hela tiden. Eller åtminstone rengör den noga mellan avsmakningarna.
  • Rör heller aldrig i kräftorna med händerna innan servering, använd en ren tång. Risken är annars stor att kräftorna blir dåliga snabbt.
  • Följer man bara dessa rekommendationer klarar sig kräftorna i cirka 3 dagar i kylskåp.
  • Börjar lagen bli grumlig kan det vara ett tecken på att kräftorna är dåliga.