Tidiga morgnar, långa arbetsdagar och korta kvällar. Så ser veckorna ut för många av oss. Då får maten gärna hamna snabbt på bordet. Inte sällan blir det rester – eller take away – fast du egentligen var sugen på en god hemlagad middag.
Enkelt behöver inte vara tråkigt. Med några smarta knep blir vardagsmaten ännu läckrare – utan att det tar längre tid.
* Våga variera dig. Strunta i tacoskalen och gör en läcker texmex-sallad istället.
* Testa nya smaker. Köttfärslimpa är en kär husmansklassiker. Mixtra med kryddorna – och du får en härligt indisk touch.
* Färska kryddor. Dekorera med färska kryddor – basilikablad eller en kvist persilja lyfter vilken rätt som heslt.
* Glöm inte presentationen. Duka med helgporslinet på en onsdag. Tänd ljus och skär lite citrus eller äppelskivor i en tillbringare med vatten. Tänk bjudning – med blodpudding.