Välj rätt vin till glassen!

Nu kommer våren och då passar en glassdessert bra efter middagen. Här kommer sex vintips till glassen.

Med glass till dessert kan det vara svårt att välja vin. Kylan från glassen gör nämligen att smaklökarna bedövas, skriver tidningen Bolaget.
– Generellt ska man välja kraftiga och smakrika drycker snarare än eleganta och finstämda, säger Barbro Jonsson till Bolaget.
En tumregel är att ju smakrikare glass desto mer smak på drycken. Och man behöver inte kasta bort pengarna på en dyr flaska i och med att smaken försvinner en del med glassen. Det som tränger igenom är istället alkolholsmaken om det inte är tillräckligt med smak i vinet, därför passar ofta en likör bättre än ett vin till exempel.

På systembolagets hemsida finns fler dryckestips – här är några urval!

Till yoghurtglass:

  • Asti Cinzano (7711) 69 kr, mousserande.
  • Künstler Hölle 2003 (98550) 179 kr, vitt vin.

Fruktsorbet:

  • Asti Araldica (7750) 50 kr, mousserande.
  • Nederburg (2741) 65 kr, vitt vin.

Glass med frukt:

  • Quinta de Roriz (8126) 449 kr, portvin.
  • Majara (8360) 188 kr, portvin.