Berns och Strindbergsmuseet bjuder in svenska folket att utse Sveriges Strindbergsbakelse till Strindbergsårets ära 2012. Allt om Mat:s Gunilla von Heland sitter i juryn.

Berns konditori har skapat tre bakelser med smaker inspirerade från August Strindbergs liv och matupplevelser. Tillsammans med en jury kommer svenska folket att få rösta fram sin favorit på Berns Facebook-sida

Mellan 10 april och 15 april serveras de tre bakelserna på Berns Bistro & Bar. Vinnarbakelsen kommer kunna avnjutas under hela maj månad.

JURYN BESTÅR AV:
Allt om Mat:s matexpert Gunilla von Hedland
Årets konditor 2011 Josefine Baummann
Mat- & vinkonnässören Carl Jan Granqvist
Strindbergsmuseets intendent Camilla Larsson
Berns källarmästare Johan Lindqvist
Författaren ocj historikern Lennart Jarnhammar

– Strindbergsmuseet välkomnar en Strindbergsbakelse. Han var själv intresserad av mat och dryck så det är ett perfekt sätt att lyfta en av våra största inom svensk kultur, säger Strindbergsmuseets intendent och jurymedlem Camilla Larsson.

I Berns anrika salonger spenderade författaren, dramatikern, musikern och
konstnären August Strindberg en stor del av sin ungdom. Det är även med Berns “Röda Rummet” i åtanke som han skrev sin debutroman med samma namn.

– Det här är lika mycket en hyllning till August Strindberg som till Berns vars grundare, Robert Berns, som själv var konditor, säger Berns VD Yvonne Sörensen Björud.

NUVARANDE Vad med och utse Sveriges Strindbergsbakelse
NÄSTA Grilltrender 2012 – hamburgare