Utsökt Alla helgona-meny med renfilé och passionfruktstarte

Rama in vår fina Alla helgona-helg med en riktigt smakfull trerättersmeny. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande dryck till maten.

Förrätt

Petits choux med getostcrème och fikonchips

Vin till förrätt: Vicar´s Chioce Sauvignon Blanc 2010 (12000) Nya Zeeland, 87 kronor.
”Vitt vin med frisk, aromatisk druvighet. Inslag av fläder, citrus och aptitretande syra.”

Varmrätt

Renfilé med rödvinssås, potatispuré med karljohan och vaniljrostade rotsaker

Vin till varmrätt: Brolio 2008 (2705) Italien, 115 kronor.
”Rött smakrikt vin med härlig, rik fruktighet, nyanser av mogna körsbär, tobak och örter. Tydliga men balanserade syror.”

Dessert

Passionsfruktstarte

Vin till desserten: Castelnau de Suduiraut 2005 (3690) Frankrike, 159 kronor (37,5 cl).
”Vitt, sött vin med fina toner av honung, torkade aprikoser, saffran. Frisk fruktsyra och lång, läcker eftersmak.”