Tre fonduer och tre viner som passar

En hel meny med fondue förrätt, varmrätt och efterrätt. Och vad som passar bäst att dricka till.

Fondue är klassisk alpmat men passar lika bra hemma i ditt kök.

Fondue med blandade grönsaker

Kalkonsatéfondue

Chokladfondue

 

De här vinerna passar till!

 

* Till kalkonfonduen: Mezzacorona Lagrein 2006 (22951) Italien, 59 kronor. Ett lättsamt och mjukt rött vin med smak av mörka bär och liten kryddighet.

* Till grönsaksfonduen: Claps Sauvignon 2006 (2426) Italien, 80 kronor. Ett fräscht, lätt aromatiskt vitt vin med inslag av persika och fläder. Utmärkt gott även som fördrink.

* Till desserten: Beerenauslese Cuvée 2004 (4589) Österrike, 81 kronor (37,5 cl). Söt, simmig smak med torkade aprikoser och honung i smaken.

Vintips: Gunilla Hultgren Karell