Det finns många sätt att ordna ett fint bröllop med liten budget. Men är det okej att låta gästerna betala för bröllopsmiddagen? Etikettdoktorn Mats Danielsson svarar.

Fråga: Tips på enkelt och billigt bröllop?

Vi ska gifta oss och sanningsenligt har vi inte så mycket pengar att röra oss med. Våra föräldrar är till åren och där kan vi inte be om hjälp. Hur kan vi göra, för fest vill vi ha?

Etikettdoktorn Mats Danielsson svarar: Ni kan göra på många sätt, en samling efter vigseln med något att dricka som mousserande vin eller alkoholfritt. Där kan gästerna uppvakta er och sedan har ni en middag där de gäster som önskar betalar själva. Ni kan också fundera på en buffé där ni själva förbereder maten i god tid, förslagsvis en exotisk bricka med frukt, sallad och kyckling. Be några vänner hjälpa er med serveringen. Ni väljer efter tycke och smak- er egen ekonomi och vad ni vill förbereda själva.


Onlinekurs i vett och etikett

Gå Allt om Mat:s onlinekurs i vett och etikett – med kursledare Edward Blom!

– Etikett inte tråkigt! Tvärtom! Det är ett socialt smörjmedel som gör att alla kan känna sig lugna och trygga. Då kan de släppa loss, och då blir festen riktigt rolig! Läs mer och köp kursen här!  

onlinekurs i vett och etikett med edward blom