Känner du dig helt rookie på sushiområdet och funderar på att fuska lite och hämta take away – kolla in den här guiden för sushinybörjare!

Sushi maki på svenska, dvs rullar med räkor, morot och wasabi kan antingen vara en god förrätt eller ett härligt inslag på buffén.

Vill du plocka fram grillen och känner för ett lite matigare alternativ än bara sushi kan grillade laxfjärilar med sushi och wasabicreme bli en härlig middag.

Här är ett supersnabbt sashimirecept – du behöver inte ens lägga riset i blöt! Vill du lägga i ytterligare en växel – se vad som är finast i fiskdisken och fixa lite sotad sashimi.

Sashimi på lax med ingefära, gari och norismulor är ett annat gott, lättlagat och nyttigt middagsförslag  – eller varför inte göra sushi på torsk  för att få en svenskare twist på det hela? Samma tänk ligger bakom sashimi på hälleflundra med gröna örter

Till sist ett middagsförslag som absolut spelar i en avancerad division: tonfisk- och hälleflundrasashimi med sjögräsgelé och till det lagar du gurka- och mangocannelloni.

När det gäller dryck är det inte mycket att fundera på  – det givna valet är Jacob´s Creek Wah – specialdesignat för att passa just till sushi och sashimi.

wahtreflaskor

 

(Jacob´s Creek Wah 79919 finns på Systembolaget och tillhör beställningssortimentet och går också att beställa här).

NUVARANDE Tio härliga sushi- och sashimirecept till vårt specialdesignade vin
NÄSTA Vinet som skräddarsytts för det japanska köket