De mindre bryggerierna blir större och större. Här är 5 svenska mikrobryggerier som du bör prova.


Nynäshamns Ångbryggeri

Detta är ett av de första i den nya vågen av ölbryggerier. Startades redan 1997 och låter samtliga öl bära namn efter platser i närheten av Nynäshamn. Brygger öl av många olika sorter och har flera som finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

Att testa: Bedarö Bitter, Ekholmen Ekologisk Ale, Landsort Lager.

Hantverksbryggeriet i Västerås

Bryggeriet har precis lanserat sitt första öl i beställningssortimentet och de som provat den har gett bra omdömen. Ölet har funnits på barer och restauranger och nu är det dags för alla att ha möjlighet att testa.

Att testa: Bödeln

Oppigårds i Hedemora

Bryggeriet är ett av de större av de små och håller just nu på att expandera vilket man kan följa på bryggeriets sajt. Stort utbud av många olika typer av öl som finns över stora delar av Sverige.

Att testa: Oppigårds single hop ale, Oppigårds summer ale, Oppigårds starkporter

Jämtlands bryggeri i Pilgrimstad

Här har du bryggeriet som tagit hem flest priser i öltävlingar i Sverige. Ja, i varje fall bland de små bryggerierna. Stort utbud av öl som är köpbara över hela Sverige och en imponerande bredd i både standardsortiment och specialbrygder.

Att testa: Bärnsten, Hell, Heaven och Postiljon.


Dugges Ale- och Porterbryggeri

Ett av Sveriges mer personliga ölbryggerier med fantastiska namn på sina öl och stor experimentlusta. Finns med många sorter i beställningssortimentet på Systembolaget.

Att testa: Bältesspännaren porter, Holy Cow Indian Pale Ale.

NUVARANDE Testa ett mikrobryggeri
NÄSTA Hitta en ny vinfavorit