Foto: Stefan Wettainen
Grönsaker
Misostuvad spetskål
10 minuter + 30 minuter kokning
Foto: Ulrika Pousette
Tillbehör
Fikonsallad med rödkål
Foto: Pernilla Ahlsén
Veganskt
Höstsallad med kastanjer och morötter
40 minuter + 1 timme i ugn
Foto: Stefan Wettainen
Tillbehör
Fasolakia Giaxni – grekiska bönor
Foto: Stefan Wettainen
Tillbehör
Schweiziska sockerärter
10 minuter + 1 timme kokning
Foto: Per Ranung
Sallader
Laxsallad med matvete och clementindressing
40 minuter
Foto: Magnus Carlsson
Veganskt
Svartrissallad med pumpa och brysselkål  
30 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Vegetariskt
Sötpotatissallad med kryddigt matvete och halloumi
30 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Grönsaker
Tomatsallad med avokado
15 minuter + 30 minuter för tomaterna att rinna av
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Indiskt
Rostad blomkålssallad
20 minuter
Foto: Charlie Drevstam
Skaldjur
Sallad med knivmusslor, kantareller, fänkål, selleri och granatäpple  
30 minuter
Foto: Charlie Drevstam
Tillbehör
Potatissallad med svamp i senapsvinägrett
30 minuter + 30 minuter för ­salladen att marinera
Foto: Pernilla Ahlsén
Vegetariskt
Grönkålssallad med avokado, hyvlad parmesan och ägg
35 minuter
Foto: Pernilla Ahlsén
Sallader
Matig potatissallad med rökt lax och ärtpesto
30 minuter
Foto: Pernilla Ahlsén
Vegetariskt
Matig vegetarisk sallad med quinoa, halloumi och grillade plommon  
40 minuter
Foto: Lisa Björner
Sallader
Mangoldsallad med pancetta, persikor och parmesan
30 minuter
Foto: Helén Pe
Ris och gryn
Svart ris med rödkål, mangoldskott och avokado
15 minuter + koktid för riset
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Sallader
Grillad kycklingsallad med persikor, halloumi och basilikadressing
20 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Skaldjur
Grynsallad med räkor och sparrisbroccoli  
20 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Vegetariskt
Grillad hel halloumiost med melonsallad och färska örter
20 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Sallader
Grillade kycklingspett med mango, spenat och löksallad
30 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Sallader
Sensommarsallad med aprikoser och labneh
20 minuter
Foto: Charlie Drevstam
Skaldjur
Sensommarsallad med räkor och betor
30 minuter