Foto: Per Ranung
Röror
Rödbetsdipp
5 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Röror
Löjroms- och pepparrotsdipp
5 minuter
Foto: Helén Pe
Röror
Pumpa- och kikärtshummus
15 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Röror
Mynta- och korianderchutney
5 minuter
Foto: Lisa Björner
Röror
Chutney på dadlar, tomat och russin
10 minuter + koktid
Foto: Ulrika Ekblom
Röror
Rostad vitlökshummus med cruditéer
40 minuter
Foto: Lisa Björner
Texmex
Creamed corn med chili och koriander  
20 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Röror
Baba ganoush (svensk variant)
Foto: Annika Broman
Skaldjur
Krispig röra med färska räkor
20 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Röror
Cacik – yoghurtröra med gurka och mynta
20 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Röror
Havuc salatisi – morotstsatsiki
20 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Sås och marinad
Haydari – fetaoströra
20 minuter
Röror
Picklad mango med sesam och chili
5 minuter + 2 timmar för mangon att mogna
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Röror
Fetaost-röra med paprika och chili
10 minuter + 1 timme i kyl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Röror
Favaröra på gula ärter
20 minuter + 8 timmar blötläggning + 40 minuter koktid
Foto: Ulrika Pousette
Röror
Tapenaderöra
15 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Röror
Pico de gallo
15 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Röror
Guacamole
10 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Röror
Smör med tomat och rostade fänkålsfrön
15 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Röror
Vispad crème fraiche med krasse och rom
15 minuter
Foto: Jakob Fridholm
Röror
Hemlagad färskost
15 minuter + 45 minuter koktid + 4 h avrinning
Foto: Ulrika Pousette
Röror
Grönärtshummus
15 minuter
Smårätter
Guacamole
10 min