Foto: Lisa Björner
Buffémat
Smörrebröd med avokado, räkor och rom
15 minuter
Foto: Lind & co
Midsommar
Steffos bästa snapstips till midsommar
Midsommar
Silltårta - en favorit sedan 1993
40 min
Fisk
Inlagd sill med gubbröra
15 min
Foto: Malin Turunen
Förrätter
Rysk silltårta "Under pälsen"
20 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Kyckling och fågel
Helstekt kyckling med senapssky och ljummen potatissallad
40 minuter + 11/4 timme i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Buffémat
Sparrisfritters med citronmajonnäs och persiljepesto
40 minuter
Foto: Helén Pe
Grönsaker
Örtgratinerad kålrot
15 minuter + 1 timme koktid + 5 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Grönsaker
Rostade morötter med örtaioli, pocherat ägg och krutonger
20 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Brunch
Ägg benedict på rostat grovbröd
30 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Matbröd
Kaninbröd
30 minuter + 30 minuter jäsning + 12 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Buffémat
Ägg fyllda med räkor och löjrom
30 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Övrigt
Påskig fudge
15 minuter + 3 timmar i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Kakor och bullar
Påskbakelse med mockagrädde och marsipan
45 minuter + 6 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Övrigt
Glasstårta till påsk
15 minuter + 6 timmar i frys + 15 minuter upptining + tid att göra marsipangrönsaker
Foto: Lisa Björner
Buffémat
Citronvåfflor med vallmo och vanilj
15 minuter + 20 minuter för smeten att svälla + gräddningstid
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Potatis och rotfrukter
Potatisgratäng med sötpotatis och salvia
20 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmid
Smårätter
Frasiga sparrisrullar med citrondipp
30 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Smårätter
Spenatblinier med kallrökt lax
20 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Smårätter
Crème brûlée med löjrom
15 minuter + 50 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Jul
Lammköttbullar med kryddpeppar och timjan
45 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Rödkålsgravad lax med fänkål, kålrabbi och pepparrotsmajonnäs
30 minuter + 2 dygn i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Purjolöksgravad lax med senapscrème och ättiksgurka
40 minuter + 2 dygn i kyl