Nötkött
Kibbe nayeh – libanesisk råbiff
40 minuter
Smårätter
Baba ganoush
Vegetariskt
Het auberginesallad med chili och citron
30 minuter
Vegetariskt
Shakshuka
20 minuter
Mellanöstern/turkiskt
Lamm med citronhummus och ljummen tomatsallad
20 minuter + 20 minuter i ugn
Vegetariskt
Turkisk gurksoppa med dill och mynta  
20 minuter + 2 timmar i kyl
Vegetariskt
Libabröd med avokadohummus och tomatsallad
30 minuter
Nötkött
Grillad ryggbiff med libanesisk valnöts- och paprikaröra
20 minuter + 30 minuter i ugn + 30 minuter på grillen
Mellanöstern/turkiskt
Lammrostbiff med pitabrödssallad
45 minuter + 3–4 timmar i  marinad
Pizza
Lahmacun – turkisk pizza
1 ½ timme + 8 timmar jäsning
Vegetariskt
Patates ve hellim mucveri – plättar med potatis och halloumi
25 minuter
Vegetariskt
Harira
20 minuter + koktid
Veganskt
Barbari – persiskt bröd  
20 minuter + 3 timmar jäsning + 15 minuter i ugn
Mellanöstern/turkiskt
Kunefe – turkisk efterrätt med spunnen filodeg
1 timme
Mellanöstern/turkiskt
Ayran – kall yoghurtdryck
5 minuter
Veganskt
Salata – sallad med pitabröd
45 minuter
Nötkött
Köfte – turkiska köttbullar
35 minuter
Veganskt
Zeytinyagli patlican dolmasi – auberginedolmar
1 timme och 40 minuter
Ris och gryn
Bulgur pilavi – bulgursallad
35 minuter
Smårätter
Kabak sarma – zucchinirullar
40 minuter
Vegetariskt
Saksuka – stekta blandade grönsaker
50 minuter
Vegetariskt
Gözleme – tunnbröd fyllda med spenat och fetaost
1 1/2 timme
Vegetariskt
Patlican ezmesi – auberginedipp på crostini
40 minuter