Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Vegetariskt
Shakshuka
20 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Mellanöstern/turkiskt
Lamm med citronhummus och ljummen tomatsallad
20 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Stefan Wettainen
Vegetariskt
Turkisk gurksoppa med dill och mynta  
20 minuter + 2 timmar i kyl
Foto: Ulrika Ekblom
Vegetariskt
Libabröd med avokadohummus och tomatsallad
30 minuter
Foto: Lisa Björner
Nötkött
Grillad ryggbiff med libanesisk valnöts- och paprikaröra
20 minuter + 30 minuter i ugn + 30 minuter på grillen
Foto: Annika Broman
Mellanöstern/turkiskt
Lammrostbiff med pitabrödssallad
45 minuter + 3–4 timmar i  marinad
Foto: Ulrika Ekblom
Pizza
Lahmacun – turkisk pizza
1 ½ timme + 8 timmar jäsning
Foto: Ulrika Ekblom
Vegetariskt
Patates ve hellim mucveri – plättar med potatis och halloumi
25 minuter
Foto: Zeina Mourtada
Vegetariskt
Harira
20 minuter + koktid
Foto: Lisa Björner
Veganskt
Barbari – persiskt bröd  
20 minuter + 3 timmar jäsning + 15 minuter i ugn
Foto: Ulrika Ekblom
Mellanöstern/turkiskt
Kunefe – turkisk efterrätt med spunnen filodeg
1 timme
Foto: Ulrika Ekblom
Mellanöstern/turkiskt
Ayran – kall yoghurtdryck
5 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Veganskt
Salata – sallad med pitabröd
45 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Nötkött
Köfte – turkiska köttbullar
35 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Veganskt
Zeytinyagli patlican dolmasi – auberginedolmar
1 timme och 40 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Ris och gryn
Bulgur pilavi – bulgursallad
35 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Smårätter
Kabak sarma – zucchinirullar
40 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Vegetariskt
Saksuka – stekta blandade grönsaker
50 minuter
Vegetariskt
Gözleme – tunnbröd fyllda med spenat och fetaost
1 1/2 timme
Foto: Ulrika Ekblom
Vegetariskt
Patlican ezmesi – auberginedipp på crostini
40 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Röror
Cacik – yoghurtröra med gurka och mynta
20 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Röror
Havuc salatisi – morotstsatsiki
20 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Sås och marinad
Haydari – fetaoströra
20 minuter