Foto: Charlie Drevstam
Pajer
Västerbottenspaj med löjrom och crème fraiche
20 min + 30 min för paj degen att vila + 40 min i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Fisk
Laxcrostini med löjrom
20 minuter + 10 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Buffémat
Västerbottenstortilla med kantareller
20 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Skaldjur
Äntligen kräftskiva! Här är tillbehören som fixar festen
Foto: Ulrika Pousette
Röror
Smör med tomat och rostade fänkålsfrön
15 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Kräftskiva
Lökfocaccia med västerbottensost
20 minuter + 70 minuter jäsning + 40 minuter gräddning
Foto: Ulrika Pousette
Potatis och rotfrukter
Saltsyrlig krossad potatis
40 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Grönsaker
Fänkålssallad med dill och citron
15 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Kräftskiva
Majskolvar med tryffelmajo och mängder av parmesan
25 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Röror
Vispad crème fraiche med krasse och rom
15 minuter
Foto: Anna Wendt
Skaldjur
Koka kräftor + tips på smaksättningar!
Foto: Eva Hildén Smith
Kräftskiva
Kantarellpizza
25 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Charlie Drevstam
Kräftskiva
Carpaccio av helstekt rotselleri med kantareller och mandelmajonnäs
30 minuter + 1 1/2 timme i ugn
Foto: Charlie Drevstam
Övrigt
Sallad av rostade morötter med tomat, schalottenlök och krondill
15 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Charlie Drevstam
Kräftskiva
Dillmajonnäs med citron, ägg och kapris
Foto: Ulrika Pousette
Sås och marinad
Tomatmajonnäs med rostad vitlök
15 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Kräftskiva
Grönärtshummus
15 minuter
Foto:  Charlie Drevstam
Kräftskiva
Kräftor cajun style
Skaldjur
Kräftlag med öl - så smaksätter du dina kräftor till kräftskivan
15 min + 1 dygn i kylen
Foto: Ulrika Pousette
Kräftskiva
Pepparrots-tzatziki
10 minuter + 20 minuter avrinning
Foto: Thinkstock
Fest
Kantarellpaj - en garanterad succé
Foto: Agneta Thorsèn
Dop
Piroger med kronärtskocka och paprika
Sås och marinad
4 goda kalla såser till kräftorna