Foto: Malin Hoelstad
Matpaj
Parmesanpaj
15 min + 30 min i kylen + 30 min i ugnen
Foto: Lisa Björner
Snacks och tilltugg
Västerbottensröra på chips
10 minuter
Foto: Lisa Björner
Kräftskiva
Appletini
5 minuter
Foto: Lisa Björner
Skaldjur
Kräftor med egen lag
15 minuter + tid att dra
Foto: Lisa Björner
Vegetariskt
Kantarellsallad
30 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Charlie Drevstam
Matpaj
Västerbottenspaj med löjrom och crème fraiche
20 min + 30 min för paj degen att vila + 40 min i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Snittar
Laxcrostini med löjrom
20 minuter + 10 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Vegetariskt
Västerbottenstortilla med kantareller
20 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Svenskt
Äntligen kräftskiva! Här är tillbehören som fixar festen
Foto: Ulrika Pousette
Röror
Smör med tomat och rostade fänkålsfrön
15 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Matbröd
Lökfocaccia med västerbottensost
20 minuter + 70 minuter jäsning + 40 minuter gräddning
Foto: Ulrika Pousette
Potatis och rotfrukter
Saltsyrlig krossad potatis
40 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Kräftskiva
Fänkålssallad med dill och citron
15 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Kräftskiva
Majskolvar med tryffelmajo och mängder av parmesan
25 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Röror
Vispad crème fraiche med krasse och rom
15 minuter
Foto: Anna Wendt
Svenskt
Koka kräftor + tips på smaksättningar!
Foto: Eva Hildén Smith
Vegetariskt
Kantarellpizza
25 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Charlie Drevstam
Vegetariskt
Carpaccio av helstekt rotselleri med kantareller och mandelmajonnäs
30 minuter + 1 1/2 timme i ugn
Foto: Charlie Drevstam
Sallader
Sallad av rostade morötter med tomat, schalottenlök och krondill
15 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Charlie Drevstam
Svenskt
Dillmajonnäs med citron, ägg och kapris
Foto: Ulrika Pousette
Sås och marinad
Tomatmajonnäs med rostad vitlök
15 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Röror
Grönärtshummus
15 minuter
Foto:  Charlie Drevstam
Skaldjur
Kräftor cajun style