Foto: Anna Kern
Lamm
Grillad lammytterfilé med mynta och lime
40 minuter
Foto: Per Ranung
Lamm
Lammrostbiff med potatisgratäng, sotad picklad lök, chèvre och lammsky
45 minuter + 1 timme i ugn
Foto: Per Ranung
Lamm
Lammracks med krämiga gryn och syrliga tomater
40 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Lamm
Het lammgryta
1 timme och 20 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Svamp
Karljohanpasta med lammfilé, friterad salvia och hasselnötter
30 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Lamm
Kålrabbi- och parmesanlåda med helstekt lammytterfilé  
25 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Lamm
Kryddiga lammfärsspett
30 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Lamm
Rödkålsdolmar med lamm och mynta och bulgursallad
1 timme
Foto: Helén Pe
Nordafrikanskt
Harissakryddigt lammrack med getostgratinerad portobello
40 minuter
Foto: Lisa Björner
Lamm
Lammracks med pistaschcrust
30 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Mellanöstern/turkiskt
Lamm med citronhummus och ljummen tomatsallad
20 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Stefan Wettainen
Lamm
Grillade lammracks med ljummen potatissallad
45 minuter
Foto: Per Ranung
Lamm
Grillad lammstek med bulgursallad
45 minuter + 6 timmar i marinad + 2 timmar på grillen
Foto: Annika Broman
Lamm
Lammbog med BBQ-sås och sellerisallad
1 timme + 2 timmar­ ­kokning och avsvalning
Foto: Annika Broman
Mellanöstern/turkiskt
Lammrostbiff med pitabrödssallad
45 minuter + 3–4 timmar i  marinad
Foto: Annika Broman
Lamm
Lammkotletter med kryddsmör och sallad
30 minuter
Foto: Anna Kern
Övrigt
Grillade lammkotletter med mynta, vitlök och persilja
10 minuter + 2 timmar i kyl + 6 minuter på grillen
Foto: Charlie Drevstam
Övrigt
Lammytterfilé och ”pulled lamb” med svamp, persiljerot och fikon
1 timme + 2 1/2 timmes koktid
Foto: Eva Hildén Smith
Lamm
Grillad lammrostbiff med lättstuvad spetskål och tryffel
40 min + 20 min i ugn
Foto: Per Ranung
Lamm
Grillade lammspett med sparris och yoghurtsås
45 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Svenskt
Lammköttbullar med kryddpeppar och timjan
45 minuter
Foto: Helén Pe
Övrigt
Lammgryta med aubergine och naanbröd
15 minuter + 20 minuter koktid
Foto: PER RANUNG
Lamm
Kryddigt lamm med rostade rötter, bovete och ostkräm
40 min + 30 min i ugnen