Julgodis
Saffranskola
30 minuter + tid att kallna
Köksskolan
Mandelmusslor
40 minuter + 30 minuter för degen att vila + 12 minuter i ugn
Vegetariskt
Julskinka och julquorn
20 minuter + 20 minuter i ugn
Sill
Julens överblivna sill med potatiskräm, ost, löjrom och krispigt bröd
30 minuter
Korv och chark
Soppgryta med julrester
25 minuter
Veganskt
Revbensspjäll och oumph med sötstark glaze
20 minuter + koktid + 20 minuter i ugn
Vegetariskt
Köttbullar och vegobullar med senap och timjan
30 minuter
Jul
Saffranspannacotta med apelsinsallad
15 minuter + 3 timmar i kyl
Jul
Varm nudelsallad med revbensspjäll
20 minuter
Pasta
Pasta med lax och fänkål
30 minuter
Snacks och tilltugg
Sötsalta nötsnacks
15 minuter + 10 minuter i ugn
Veganskt
Sallad med inlagd rödkål och russin
15 minuter + 1 dygn i kyl
Vegetariskt
Krämig grönkål med ädelost, päron och nötter
20 minuter
Veganskt
Gravad lax och –morot med stingig senapssås
30 minuter + 2 dygn och 6 timmar i kyl
Vegetariskt
Krämig matjessill och champinjoner med örter och citron
20 minuter + 1 dygn och 4 timmar i kyl
Veganskt
Rosépeppar- och äppelsill och -aubergine
20 minuter + 2 dygn i kyl
Julgodis
Polkagristryffel
30 minuter + tid att stelna + 30 minuter i frys
Julgodis
Cappuccinofudge
45 minuter + tid att stelna
Julgodis
Divinity
1 timme + tid att stelna
Julgodis
Cashew- och karamell ”clusters” med choklad
40 minuter
Kakor och bullar
Pistasch- och mandelkakor
30 minuter + 12 minuter i ugn
Kex och skorpor
Biscotti med frukt och nötter
15 minuter + 35 minuter + 12 minuter i ugn
Kakor och bullar
Hallongrottor med saffran och vit choklad
25 minuter + 1 dygn för saffranet att dra + 10 minuter i ugn