Foto: Stefan Wettainen
Tårtor
Vinterpavlova med apelsinsirap
35 minuter + 1 timme och 20 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Ris och gryn
Ris à la Malta med salt saffranskolasås, hallon och pumpakärnor  
20 minuter
Foto: Helén Pe
Julgodis
Knäckbräck med pekan, chokladpärlor och flingsalt
10 minuter + koktid
Foto: Joel Wåreus
Sill
Pepparrotssill
15 minuter + 5 timmar i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Lax
Varmrökt lax med hjortronfluff  
15 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Jul
Brysselkål med pancetta och feta
30 minuter
Foto: Anna Kern
Jul
Grönkålssallad med baconlindade dadlar och grönkålsströssel
30 minuter + 5 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Julgodis
Wienernougat
10 minuter + tid att stelna
Foto: Stefan Wettainen
Matbröd
Lättbakat vörtbröd
15 minuter + 1 timme blötläggning + 1 timme i ugn + 1 dygn för brödet att vila
Foto: Stefan Wettainen
Vegetariskt
Rostad broccoli- och rotsellerisallad med apelsindressing
15 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Stefan Wettainen
Vegetariskt
Spenat- och grönkålsgratäng
30 minuter + 10 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Snittar
Rosépeppargravad lax på vörtbröd med senapssås och forellrom
10 minuter + 2 timmar i rumstemperatur + 2 dygn gravning i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Jul
Griljerad skinka utan gluten  
10 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Jul
Saffranspavlova med punschkräm och hjortronsylt
30 minuter + 2 1/4 timme i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Smårätter
Julkryddade minihamburgare med grön coleslaw
30 minuter
Foto: Helén Pe
Kakor och bullar
Kaneldrömmar
20 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Ulrika Ekblom
Jul
Örtpestogriljerad skinka  
15 minuter + 10 minuter i ugn
Foto: Ulrika Ekblom
Vegetariskt
Smördegsinbakad svamppaté
30 minuter + 1 timme i ugn
Foto: Anna Kern
Vegetariskt
Grönkålspizza med färskost, getost och granatäpple
40 minuter + 2 timmar jäsning + 16 minuter i ugn
Foto: Ulrika Ekblom
Varma drycker
Varm äppelcider med vanilj och kanel
10 minuter + 20 minuter att dra
Foto: Per Ranung
Jul
Fryst chokladmousse
25 minuter + 8 timmar i frys
Foto: Lisa Björner
Julgodis
Jordgubbsgräddkola
20 minuter + tid att stelna
Foto: Ulrika Ekblom
Lax
Gravad lax med granatäpple  
15 minuter + 2 dygn gravning