Foto: Charlie Drevstam
Japanskt/koreanskt
Grilla japanskt: Yakitor och yakiniku för finsmakare
Foto: Ulrika Pousette
Japanskt/koreanskt
Koreansk färs med krispig rödkål
20 minuter
Fredagsmat
Halstrad tonfisk (tonfisktataki) med nudlar i kokosbuljong
35 min
Foto: Stefan Wettainen
Gryta
Kongbiji jjigae – koreansk gryta med kimchi och sojabönor
40 minuter + 12 timmars blötläggning
Foto: Stefan Wettainen
Huvudrätter - varmrätter
Nikujaga – japansk allt-i-ett-gryta
30 minuter
Foto: Lina Eriksson
Övrigt
Sushi rolls med friterade räkor
45 minuter
Foto: Lina Eriksson
Övrigt
Räkbollar med hoisinsås
45 minuter
Foto: Lisa Björner
Japanskt/koreanskt
Blåmusslor Ramen style
40 minuter
Foto: Per Ranung
Huvudrätter - varmrätter
Misosoppa med stekt tofu
15 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Japanskt/koreanskt
Recept på vegansk bulgogi
20 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Japanskt/koreanskt
Kyckling ramen
30 minuter
Foto: Per Ranung
Övrigt
Vardagsramen med tofu och ägg
20 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Japanskt/koreanskt
Koreanska plättar
40 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fest
Avokado- och tofumaki (vegetarisk sushi!)
40 minuter
Foto: Fanny Hansson
Japanskt/koreanskt
Nudelsoppa med marinerad tofu, sötpotatis och svamp
20 minuter + 50 minuter för tofun att ligga i press och marineras + 25 minuter i ugn
Foto: Charlie Drevstam
Japanskt/koreanskt
Yakitorispett
20 minuter + 4 h marinering + 10 minuter på grillen
Foto: Charlie Drevstam
Grönsaker
Grillad majs med yuzumajonnäs
30 minuter
Foto: Roland Persson
Japanskt/koreanskt
Kimchi
1 h + 12 h i rumstemperatur + 2 veckor att mogna
Foto: Charlie Drevstam
Huvudrätter - varmrätter
Ångade svampdumplings
40 min
Foto: Charlie Drevstam
Japanskt/koreanskt
Ramen (nudelsoppa) – 4 recept på japansk kokkonst
Foto: Charlie Drevstam
Japanskt/koreanskt
Kimchiramen med sojamarinerad fläskfärs - fantastiska nudlar med inslag från Sydkorea
30 min + 3 timmar koktid
Foto: Charlie Drevstam
Övrigt
Ramenbuljong
40 min + 3 timmar koktid
Foto: Charlie Drevstam
Japanskt/koreanskt
Äggnudlar
45 min + 15 min för degen att vila