Foto: Stefan Wettainen
Tillbehör
Fasolakia Giaxni – grekiska bönor
Foto: Ulrika Pousette
Vegetariskt
Zucchinibiffar med bulgur och rödlöksyoghurt  
30 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Lamm
Rödkålsdolmar med lamm och mynta och bulgursallad
1 timme
Vegetariskt
Smakrika vegobiffar: Squashburgare med feta
Sås och marinad
Tzatziki
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Matbröd
Cypriotiska oliv- och halloumibröd
45 minuter + 30 minuter jäsning + 30 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Skaldjur
Räk-saganaki
30 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Nötkött
Moussaka
1 timme + 10 minuter koktid + 70 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Röror
Fetaost-röra med paprika och chili
10 minuter + 1 timme i kyl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Röror
Favaröra på gula ärter
20 minuter + 8 timmar blötläggning + 40 minuter koktid
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Grekiskt
Stekt feta med sesamfrön
15 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Näringsberäknat
Gratinerad fläskgryta med paprika  
30 minuter
Foto: Per Ranung
Övrigt
Grekisk lax
10 minuter + 12 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Grekiskt
Saganaki i stekpanna
5 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Kyckling och fågel
Kycklingsouvlaki
40 minuter + 2 timmar marinering
Foto: Wolfgang Kleinschidt
Grekiskt
Filodegsrullar med snällost
1 timme + 30 minuter i ugn
Foto: Tine Guth Linse
Lamm
Moussaka med fetaostsås
Foto: Holger Edström
Matpaj
Grekisk paj
Spanskt
Smaker från Medelhavet
Foto: Ingvar Eriksson
Köttfärs
Moussaka
Midsommar
Grekisk sallad
Foto: Lars Paulsson
Picknick
Grekisk kycklingsallad
Smårätter
Liten meze