Foto: Ulrika Pousette
Vegetariskt
Stekt aubergine med persilja, parmesan och vitlök
40 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Tillbehör
Fasolakia Giaxni – grekiska bönor
Foto: Ulrika Pousette
Vegetariskt
Zucchinibiffar med bulgur och rödlöksyoghurt  
30 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Lamm
Rödkålsdolmar med lamm och mynta och bulgursallad
1 timme
Vegetariskt
Smakrika vegobiffar: Squashburgare med feta
Sås och marinad
Tzatziki
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Matbröd
Cypriotiska oliv- och halloumibröd
45 minuter + 30 minuter jäsning + 30 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Veganskt
Vinbladsdolmar
1 timme + 25 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Kakor och bullar
Mandelkaka med vallmofrö och russin
30 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Nötkött
Köttgryta med risoni
3 timmar
Foto: Ulrika Pousette
Vegetariskt
Varma grönsaksformar med feta
20 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Matbröd
Örtrullebröd
30 minuter + 1 timme jäsning + 25 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Sallader
Bläckfisksallad
40 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Vegetariskt
Gratinerade aubergineskivor  
25 minuter + 10 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Skaldjur
Räk-saganaki
30 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Nötkött
Moussaka
1 timme + 10 minuter koktid + 70 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Röror
Fetaost-röra med paprika och chili
10 minuter + 1 timme i kyl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Röror
Favaröra på gula ärter
20 minuter + 8 timmar blötläggning + 40 minuter koktid
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Grekiskt
Stekt feta med sesamfrön
15 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Näringsberäknat
Gratinerad fläskgryta med paprika  
30 minuter
Foto: Per Ranung
Övrigt
Grekisk lax
10 minuter + 12 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Grekiskt
Saganaki i stekpanna
5 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Kyckling och fågel
Kycklingsouvlaki
40 minuter + 2 timmar marinering