Foto: Ulrika Pousette
Köksskolan
Pain au chocolat
ca 1,5 dag
Foto: Ulrika Pousette
Skaldjur
Musslor med brynt örtsmör  
30 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Kyckling och fågel
Ankbröst med körsbärssås och potatis- och getostgratäng
40 minuter
Foto: Lisa Björner
Svamp
Galetter med svampstuvning
1 timme  40 minuter + 10 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Skaldjur
Moules marinières
20 min
Foto: Lisa Björner
Matbröd
Fougasse  
30 minuter + 13 timmar jäsning + 10 minuter i ugn
Foto: Ulrika Ekblom
Kakor och bullar
Tonkamadeleiner med lönnsirap
15 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Pernilla Ahlsén
Franskt
Crêpes med söt kastanjekräm och vispgrädde
30 minuter + 15 minuter för smeten att svälla
Foto: Lina Eriksson
Kakor och bullar
Fransk chokladtryffelkaka med valnötter
35 minuter + 45 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Fredagsmat
French toast med kaffeglass och nötchoklad
10 minuter
Foto: Per Ranung
Matbröd
Fougasse med rökt fläsk
20 minuter + 40 minuter + 30 minuter jäsning + 20 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Matbröd
Croissanter
5 timmar
Foto: Stefan Wettainen
Lamm
Grillade lammracks med ljummen potatissallad
45 minuter
Foto: Lisa Björner
Sallader
Pastasallad niçoise
20 minuter
Foto: Lisa Björner
Tonfisk
Sallad niçoise med färsk tonfisk
20 minuter
Foto: Anna Kern
Matbröd
Brioche
35 minuter + 2 timmar jäsning + 10 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Vegetariskt
Tarte flambée med sparris och salladslök
40 minuter + 40 minuter jäsning
Foto: Lina Eriksson
Pajer
Tarte tatin med äpple
Foto: Stewen Quigley
Soppa
Valnötssoppa – Soupe à la noix
30 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Näringsberäknat
Sydeuropeisk fiskgryta
15 minuter + 15 minuter koktid
Foto: Ulrika Ekblom
Franskt
Eclairer med tonkakräm
40 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Per Ranuung
Franskt
Fransk körsbärsdessert
1 1/2 timme + 1 timme i ­frys
Foto: Jenny Grimsgård
Franskt
Ankrillette med plommonmarmelad
50 minuter + 8 timmar i ugn