Foto: Stefan Wettainen
Matbröd
Frökrans
10 minuter + 70 minuter jäsning + 30 minuter i ugn
Foto: Ulrika Ekblom
Röror
Rostad vitlökshummus med cruditéer
40 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Skaldjur
Paj med prästost, räkor och rom
20 minuter + 35 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Smårätter
Smörbrynt päron och ädelost
20 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Spanskt
Chorizo med padrones
15 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Spanskt
Räk- och krabbpinchos
10 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Tonfisk
Tonfisktartar med oliv- och kaprisaioli
25 minuter + 7 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Skaldjur
Potstickers med krabba, tamarinddipp och sallad med päron
1 timme
Foto: Lisa Björner
Matpaj
Sparrispaj med räkor, löjrom, crème fraiche och dill
40 minuter + 30 minuter i kyl + 35 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Torsk
Ceviche med pepparrot
20 minuter + 15 minuter i kyl
Foto: Ulrika Pousette
Picknick
Wraps med äggsallad och varmrökt lax
30 minuter + 30 minuter i kyl
Foto: Ulrika Pousette
Smårätter
Färskpotatiskanapé med böcklingmousse och gräslök
25 minuter + 1 timme i kyl
Foto: Lisa Björner
Snacks och tilltugg
Västerbottensröra på chips
10 minuter
Foto: Lina Eriksson
Kyckling och fågel
Mandelkokt kyckling med koriander och rostad mandel
10 minuter + 20 minuter koktid + tid att kallna
Foto: Lina Eriksson
Veganskt
Sval grönsakssoppa med citron
30 minuter + 1 timme i kyl
Foto: Lina Eriksson
Skaldjur
Sommarrullar med räkor och örter  
1 1/2 timme
Foto: Lina Eriksson
Lax
Sockersotad finlax med zucchinisallad
15 minuter
Foto: Lisa Björner
Skaldjur
Smörrebröd med avokado, räkor och rom
15 minuter
Foto: Lisa Björner
Kalla drycker
Exotiskt smoothie med mango, passionsfrukt och banan
10 minuter
Foto: Helén Pe
Vegetariskt
Linssallad med salladslök och västerbottensost
20 minuter
Foto: Helén Pe
Sås och marinad
Nässel- och dillpesto
10 minuter
Foto: Helén Pe
Grönsaker
Råstekt vit sparris
30 minuter
Foto: Per Ranung
Vegetariskt
Sparris- och lökpizzapaj
20 minuter + 25 minuter i ugn