Vegetariskt
Nok Doo Chun – mungbönsplättar
20 minuter + 12 timmar blötläggning
Lax
Bakad lax med smak av sumak, mynta och mandel
15 minuter + 25 minuter i ugn
Vegetariskt
Sparris med pocherat ägg och riven pecorino
40 minuter
Buffémat
Bakad purjolök med löjrom och smulat ägg
20 minuter + 20 minuter i ugn
Soppa
Nässelsoppa med krassedipp
25 minuter + 1 1/4 timme i ugn
Soppa
Sparrissoppa – enkelt recept
30 minuter
Mackor
Smörrebröd med äggröra och rökt lax
20 minuter
Vilt
Hjortköttbullar med svamp och lingon
40 minuter
Potatis och rotfrukter
Janssons frestelse med dill
30 minuter + 20 minuter i ugn
Sill
Krämig sill med rödlök och gurka
15 minuter
Tillbehör
Rödbetssallad – recept
15 minuter + 1 timme i ugn
Sill
Lingon- och rosépepparsill
30 minuter + 6 timmar + 3 dygn i kyl
Strömming
Löjromsgravad strömming med pepparrot
30 minuter + 1 dygn i lag
Jul
Bakade betor med svarta vinbär
30 minuter + 12 timmar i lag + 40 minuter i ugn
Lax
Rödbetsgravad lax  
15 minuter + 2 dygn gravning
Korv och chark
Ulriksdals salsiccia
45 minuter + 1 timme blötläggning + 12 timmar i kyl
Jul
Stekt rödkål med blodgrape  
25 minuter
Jul
Brysselkål med curry, russin och äpple
20 minuter + 20 minuter i vatten
Jul
Revbensspjäll  
25 minuter + 3 timmar och 10 minuter i ugn i ugn
Sill
Inlagd sill med citron, enbär och gin
30 minuter + 6 timmar + 3 dygn i kyl
Jul
Inlagd morot
15 minuter + 40 minuter i ugn + 12 timmar i lag
Sill
Sill med kumquats och kryddpeppar
20 minuter + 2 dygn i kyl
Jul
Sallad med grönkål, pomelo och granatäpple
20 minuter