Foto: Ulrika Ekblom
Kalla drycker
Bärsmoothie med havregryn
5 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Saft, sylt, gelé och marmelad
Limecurd
20 minuter
Foto: Per Ranung
Vegetariskt
Snabb rödlökspickles (på bara en timme!)
1 timme:
Foto: Ulrika Ekblom
Mackor
Äggsallad på rostat bröd
15 minuter
Foto: Magnus Carlsson
Mackor
Vörtbröd med skinka, rödkål, senapsmajonnäs och cheddarost
40 minuter
Foto: Magnus Carlsson
Jul
Lyxig dinkelgröt med saffransäpplen, mandlar och gräddyoghurt
20 minuter + tid att svälla
Foto: Magnus Carlsson
Frukt och bär
Fruktsallad med citrus, dadlar, bovete och granatäppeldressing  
15 minuter
Foto: Lisa Björner
Jul
Sesamgranola med choklad, torkade aprikoser och lönnsirap
15 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Magnus Carlsson
Jul
Fattiga riddare på lussekatt med hjortronsylt och apelsiner  
30 minuter + 20 minuter för smeten att svälla
Foto: Ulrika Pousette
Varma drycker
Varm lingondryck med julkryddor
5 minuter + 30 minuter för kryddorna att dra
Foto: Ulrika Ekblom
Frukt och bär
Fruktsallad med turkisk yoghurt och müsli  
15 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Ris och gryn
Julig overnight oats med mandelsmör
10 minuter + 12 timmar i kyl
Foto: Ulrika Pousette
Kakor och bullar
Lussebullar med mandelmassefyllning
40 minuter + 21/2 timmes jäsning + 10 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Lax
Miniomeletter med spenat och lax
10 minuter
Foto: Per Ranung
Vegetariskt
Grillad halloumimacka med melonsås
25 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Mellanmål
Morots- och bananmuffins
20 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Sandra Lee Pettersson
Veganskt
Vegansk smoothie med blåbär och ingefära
5 minuter
Foto: Sandra Lee Pettersson
Picknick
Glutenfria plättar med blåbär
30 minuter
Foto: Pernilla Ahlsén
Vegetariskt
Grönkålssallad med avokado, hyvlad parmesan och ägg
35 minuter
Foto: Pernilla Ahlsén
Vegetariskt
Sötsyrlig melonsallad med färska fikon, granatäpple och fetaost  
25 minuter
Foto: Pernilla Ahlsén
Sallader
Matig potatissallad med rökt lax och ärtpesto
30 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Frukt och bär
Frisk grön smoothie
5 minuter + tid i frysen
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Vegetariskt
Shakshuka
20 minuter