Foto: Stefan Wettainen
Vegetariskt
Tacos med rostad sötpotatis och refried beans
30 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Vegetariskt
Empanadas med bönor och kålsallad
20 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Emma Eriksson
Vegetariskt
Huevos rancheros
30 minuter
Foto: Lisa Björner
Vegetariskt
Ärt- och quinoaburgare med mynta, fetaost och picklad rödlök
40 minuter + koktid
Foto: Helén Pe
Vegetariskt
Kryddiga enchiladas med bönor och avokadosalsa
25 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Joel Wåreus
Spanskt
Färska bönor med mandelfras och citronett
15 minuter
Foto: Helén Pe
Vegetariskt
Ärtgazpacho med minimozzarella
10 minuter
Foto: Lina Eriksson
Vegetariskt
Svarta bönor med soja
5 minuter
Foto: Björn Tesch
Vegetariskt
Ärt- och bönsallad
20 minuter
Foto: Per Ranung
Vegetariskt
Ärtburgare med halloumi och tahinidressing
30 minuter
Vegetariskt
Krämig ärt- och bönpasta med citron och parmesan
40 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Röror
Favaröra på gula ärter
20 minuter + 8 timmar blötläggning + 40 minuter koktid
Foto: Stefan Wettainen
Vegetariskt
Grön soppa med ris och parmesanost
25 minuter
Foto: Anna Kern
Vegetariskt
Vegetariska risbollar
40 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Förrätter
Små kikärtssuffléer
30 minuter
Foto: Per Ranung
Soppa
Grön ärtsoppa med mynta
15 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Vegetariskt
Crostini med färska ärter och pecorino  
20 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Lunch
Bönsallad med färska bönor i citronvinägrett med baconpangratto
30 minuter
Foto: Lisa Björner
Vegetariskt
Bönchili med guacamole, picklad lök och hemgjorda tortillabröd
40 minuter
Foto: Helén Pe
Kyckling och fågel
Kyckling med 40 vitlöksklyftor och stora vita bönor i tomatsås  
40 minuter + 50 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Vegetariskt
Falafel
45 min + 12 tim blötläggning
Foto: Lisa Björner
Övrigt
Bönor niçoise, krämigt ägg, kapris- och sardellsmör
40 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Vegetariskt
Italiensk grönsakssoppa med pistou
15 minuter + 30 minuter koktid