Tacopaj recept

Tacopaj är en rustik och riktigt god köttfärspaj. Familjens favorit och en säkker succé till fredagsmys. Här är godaste recepten på tacopaj.

Tacopaj
Tacofärs + paj = tacopaj. Så enkelt, så smart. Inte konstigt att tacopajen blivit en ikon i svenska hem. Snabb fredagsmat, en kryddig och het köttfärspaj som är ett uppskattat inslag på tacomiddagen.

Med creme fraiche
Tacopaj med crème fraiche i fyllningen är en populär favorit. Du får en härlig syra som passar fint ihop med tacokryddan i köttfärsen.

Enkel tacopaj
En snabb tacopaj lagar du med överbliven tacofärs, alternativt fräser snabbt med färdig gryttmix. Färdig pajdeg finns att köpa i affären – med smördeg får du en extra lyxig tacopaj med turbofart.

Tacopaj i långpanna
Allt kan göras i långpanna – även tacopaj. Mat i långpanna är suveränt när du ska laga till många eller vill laga mycket och frysa in. Går tacopaj att frysa? Ja! Det fungerar mycket bra. Tips: skär upp i portionsbitar. Enkelt, smidigt.

LCHF och 5:2
Tacopaj går att anpassa efter olika dieter, till exempel LCHF och 5:2. Om du följer 5:2-dieten kan du göra en tacopaj med kycklingfärs, som är mycket magrare samt gratinera med mager ost och mini fraiche. Servera med sallad.

Pajdeg
Kan varieras efter smak. För en LCHF-paj byter du ut mjölet mot mandelmjöl och fiberhusk. Pajdeg går bra att göra med dinkel, lite råg eller klassiskt med vetemjöl, smör och vatten.

hanna-e-lindberg-byline