Köp din sprit på Systembolaget - via internet! Ja, det blir verklighet i höst.

Snart kan du beställa ditt favoritvin på nätet. Det är Systembolaget som tar upp kampen med de allt vanligare dryckessajterna på internet – i höst lanserar företaget sin egen webbutik.

– I steg ett erbjuder vi alla varor i beställningssortimentet, i steg två tillkommer alla tillfälliga nyheter och privatimport. Därefter är ambitionen att utöka sortimentet på sikt, säger Peter Lundvall på Systembolaget.

Det innebär att det blir mycket enklare att leta favoritflaskor bland det stora sortiment som Systembolaget erbjuder. Utbudet i din vanliga systembutik är bara en bråkdel av alla drycker som Systembolaget säljer – med den nya webbutiken kommer du att med ett enkelt klick kunna köpa flaskor som du tidigare knappt visste fanns.

Det är många som önskat sig möjligheten att kunna köpa flaskor från Systembolaget på nätet och den nya webbutiken kommer ge importörer och producenter betydligt större möjligheter att marknadsföra sina produkter. Idag är det svårt att få in nya produkter i Systembolagets sortiment – med den nya nätmöjligheten ökar chanserna.

Det utökade sortimentet finns redan idag på bolagets hemsida men från och med i höst kommer det vara enklare att köpa; du knappar in din beställning på datorn hemma och får sedan ett mejl när flaskorna kommit.

Men att gå så långt som till att skicka hem varorna till kunden vill inte Systembolaget gå ännu. Flaskorna kommer att hämtas i din vanliga butik och leveranstiden kommer att ligga på ungefär en vecka. Och kontrollen av ålder genomförs där – när flaskorna hämtas.

Länkar

 

De säljer champagne på nätet – Drickbart.se

 

Vi dricker vin som aldrig förr – men spriten säljer sämre

 

Beställ en öl – på Systembolaget

NUVARANDE Systembolaget lanserar nätförsäljning
NÄSTA Egen kebab steg för steg