Svenskt, klassiskt och frestande

Helgens meny blir lätt en favorit för alla kring bordet.

Läcker laxrulle, klassikern dillkött och slutligen en ljuvlig bakelse med vanilj och hallon är riktiga vinnarrätter som älskas av alla.
Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt matchande viner till alla rätterna.

Förrätt
Räk- och laxrulle
Claps Sauvignon Blanc 2007 (2426) Italien, 80 kronor
Ett friskt, härligt aptitretande vitt vin med sval smak av lime och
vinbär.

Varmrätt
Dillkött
Graham Beck Shiraz Cabernet Sauvignon 2007 (12986) Sydafrika, 69 kronor
Ett generöst, behagligt rödvin med mörka bär och god krydda.

Dessert
Vaniljbakelse med hallon
Château Menota 2006 (4087) Frankrike, 69 kronor (37,5 cl)
Ett sött, vitt vin med toner av honung, aprikoser och mandel.IDÉ