En god tomatsås är en bra grund till både lasagne, pizza och köttfärsås. I sin blogg In the kitchen berättar Andreas Ivarsson sina bästa knep för att lyckas med en riktigt god tomatsås.

I Andreas Ivarssons skafferi finns allt som oftast Muttis Polpa finkrossade tomater så när han fick möjlighet att samarbeta med Mutti passade han på att laga sin timslånga tomatsås. Enligt Andreas själv är den här tomatsåsen supergod att äta som den är toppad med parmesan, som den perfekta basen i en god köttfärsås eller som sås på en hemlagade pizza. Gör därför en rejäl laddning så du kan frysa in eller spara i kylen, så är det bara att plocka fram  tomatbasen nästa gång du ska baka pizza eller laga lasagne.

koka

En god tomatsås tar tid att göra brukar det heta och även Andreas sås tar ungefär en timme att tillaga. Men det är inget problem, du kan ju dricka ett glas vin eller dammsuga medan såsen står och puttrar.

Hemligheten bakom Andreas tomatsås är rivna morötter som ger sötma utan att du behöver addera socker eller honung. Dessutom delar Andreas en gul lök mitt itu och låter sedan halvorna koka med i såsen, vilket  ger en god smak till såsen utan att löken dominerar. Visst blir man sugen? Här hittar du hur du lagar Andreas supergoda och enkla tomatsås i 4 enkla steg.

NUVARANDE Supergod och enkel tomatsås – så gör du
NÄSTA Julens bästa grundrecept