Sommarfest med trerättersmeny

Bjud in till en härlig sommarfest i midsommarhelgen.

Låt vännerna njuta av en god trerättermeny med väl passande viner som vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell valt ut.
Läskande melon, grillat lamm och persikor och jordgubbar som avslutning. Mer somrigt än så här kan det knappast bli.

Förrätt

Läskande melonsoppa med mynta

Mulderbosch Rosé 2008 (6077) Sydafrika, 79 kronor
Ett friskt, torrt rosévin med drag av nässlor och örter. Fräsch och.
lite stram eftersmak.

Varmrätt

Grillad lammentrecôte caesardressing och vitlökspotatis

Musella Valpolicella Superiore 2004 (2393) Italien, 99 kronor.
Fint utvecklad smak med inslag av torkad frukt, plommon och kryddor.
Ganska intensiv och lång.

Dessert

Persikoparfait med jordgubbar 

Castelnau de Suduiraut 2005 (3690) Frankrike, 159 kronor (37,5 cl).
Ett sött simmigt vin som smakar torkade aprikoser, saffran och honung.