Sväng ihop en smulpaj på nolltid, med vårt enkla grundrecept. Smulpaj smakar gott, går snabbt att laga och är perfekt att bjuda på vid nästa fika.

Det är busenkelt att göra en smulpaj och man kan baka med stor variation då man kan ha alla möjliga sorters frukter och bär i sin smulpaj. Äpplen, rabarber, hallon eller blåbär – det är bara att välja, allt smakar himmelskt.

Smulpaj till cirka 6 personer

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Nyp ihop mjöl, havregryn, socker, sirap, smör och salt.
  3. Strö smulet över fyllningen och grädda mitt i ugnen ca 30 min.
NUVARANDE Smulpaj – grundrecept med havregryn
NÄSTA Äppelkaka recept