Smörgåstårta steg-för-steg:
Så här gör du smörgåstårta i 6 enkla steg.
- STANSA. Tryck ut 18 rundlar ur bröden med hjälp av en utstickare/mått eller ett stort glas.
- BLANDA. Hacka fänkål och sparrisstjälkar. Blanda kesella, majonnäs, fänkål, sparris, kräftstjärtar, dill och skaldjursfond i en skål till fyllningen. Smaka av med salt och peppar.
- VARVA. Bred fyllningen på 12 av rundlarna och lägg dem ovanpå varandra, till 6 bakelser. Toppa med 6 rundlar bröd.
- BRED. Blanda kesella, crème fraiche och riven ost. Smaka av med honung, salt, peppar och kajennpeppar. Bred krämen runt om och ovanpå bakelserna. Hit kan du förbereda.
- TRYCK. Skölj och torka spenatbladen. Tryck fast jämnstora blad runt kanterna.
- DEKORERA. Dekorera bakelserna med kräftstjärtar, sparrisknoppar, citronskivor och dill.
Smörgåstårta – recept
Smörgåstårta till 6 personer
Botten
- 18 vita brödskivor
Fyllning:
- 125 g kesella
- 3 msk majonnäs
- 1 liten fänkål
- 9 kokta gröna sparrisstjälkar (spara knopparna till dekoration)
- 170 g hackade kräftstjärtar
- 2 msk hackad dill
- 1 msk koncentrerad skaldjursfond
- salt, svartpeppar
Ostkräm:
- 125 g kesella, 10 %
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl riven lagrad Västerbottensost
- 1 tsk akaciahonung
- salt, svartpeppar och kajennpeppar
Dekoration:
- 70 g babyspenat
- 50 g kräftstjärtar
- sparrisknoppar
- dill
- citronskivor
Servera smörgåstårta med vackert porslin. Vindruvor och skuren frukt eller sallad är goda tillbehör. Här hittar du fler goda recept på smörgåstårta.