Smaskens – vår nya bloggare

Superbloggaren Annika Ingemarsson - Smaskens - är ny bloggare på alltommat.se

Vem är du?
– En matintresserad gift fyrabarnsmamma på snart 37 år. Kommer från Göteborg men har bott i Stockholm i 11 år.

Vad bloggar du om?
– Matlagning från grunden – det är det jag brinner för. Har ett uppslukande intresse för mat och tillbringar massor av tid i köket. Jag började följa olika matbloggar runt 2007, men då var jag för blyg för att våga blogga själv. Men när jag var föräldraledig med mitt fjärde barn, sommaren 2008, föddes Smaskens. Då var jag redo – det fick bära eller brista, tänkte jag.

Vilka inlägg ger mest respons?
– Långkok och glassrecept.

Vilka bloggar följer du själv?
– Jättemånga. Silverkocken, Skånska skafferiet, Griskindspatrik… för att nämna några.

Har du någon paradrätt?
– Hemma blir alla glada när jag lagar paté.

Fem favoritråvaror i ditt kök?
– Fläskkött, fänkål, kycklinglever, bacon och tomatkonserver.

Vad har du för tips till andra som funderar på att börja matblogga?
– Räkna med att det tar MYCKET tid. Du måste uppdatera kontinuerligt för att det ska bli bra. Bygg upp en bank med inlägg i början så du har att ösa ur. Sedan ska man ha lite flyt också. Själv hade jag tur och blev snabbt länkad av Lisa Förare Windbladh, och fick gästblogga på Taffel. Då höll jag på att svimma – det kändes som ett Jag mötte Lassie-ögonblick.

– En annan sak som kan vara bra att tänka på är att man inte MÅSTE blogga om produkter som företag skickar till en. I början kan man känna sig smickrad, men man ska som sagt veta att man verkligen inte måste skriva om allt.