Ett vin som är specialdesignat för att passa till sushi - det är vad man får när man parar japansk tradition och australiensisk innovation.

Jacob’s Creek Wah (79919) heter vinet som alltså är frukten av ett samarbete mellan japanen Mamoru Sugiyama och australiensiska Rebekah Richardson. Wah är gjort på druvorna chardonnay, pinot grigio och sauvignon blanc och arbetet startade redan i vingården för att hitta rätt karaktär på druvorna.

I Wah möts den nya världens vin, skapat av unga framstående vinmakaren Rebekah Richardson på Jacobs´s Creek i Australien, gamla traditioner från det japanska köket, här representerat av Mamoru Sugiyama som kommer från flera generationer av sushikockar och äger topprestaurangen Ginza Sushi Kou Honten.

Att skapa ett vin som passar till sushi och sashimi är inte lätt, det handlar om rena och distinkta smaker hos den råa fisken, men också om en hel del sötma, syrlighet och sälta i tillbehör som sojasås och dashi. Wah lyckas hitta rätt kontrast och bra balans – inte så konstigt då att vinet är döpt efter det japanska ordet för harmoni!

Jacob´s Creek Wah 79919 finns på Systembolaget och tillhör beställningssortimentet och går också att beställa här, läs också vad de som testat Wah tycker!

 

 

NUVARANDE Vinet som skräddarsytts för det japanska köket
NÄSTA Snabbaste sättet att skala ett äpple – det här redskapet trodde du aldrig skulle funka i köket