Gör en supergod, mättande smörgås och vinn en dag i Allt om Mat:s provkök tillsammans med Bagarlandslaget.

Använd din fantasi och skaparglädje och hitta på en den godaste lunchmackan som håller dig mätt hela eftermiddagen. 

Välj ditt favoritbröd och fyll det eller toppa med spännande pålägg: grönsaker, kött, fisk, fågel och andra smarriga ingredienser.

Gör så här:

1. Utgå från brödet – köp det gärna färdigt, det blir enklast. Visst får du baka själv, men glöm då inte att skicka med receptet.

2. Välj goda råvaror, men begränsa dig! Med för många olika ingredienser och pålägg kan det vara svårt att känna de enskilda smakerna.

3. Skriv ner recept och arbetsgång och ta gärna en bild på din macka, så ser vi hur du har tänkt.

4. Mejla ditt bidrag till tavling@aom.bonnier.se. Skriv Sveriges godaste macka i ämnesraden och ange namn, adress och telefonnummer. 

Vi vill ha ditt mackrecept senast den 25 augusti.


Förslagen väljs ut och provlagas av en jury från Allt om Mat och Brödinstitutet. 1–3:e pris delas ut på mässan Mitt Kök på Stockholmsmässan torsdagen den 7 november 2013.
Pristagarna vinner resan till Stockholm, middag på kvällen tillsammans med juryn och -deltagare i Mack-SM samt övernattning på -hotell.

Förstapristagaren får också en dag i Allt om Mat:s provkök tillsammans med representanter från Bagarlandslaget, Europas bästa lag med en 4:e plats i bagar-VM.

Du får lära dig mästarknepen för ett lyckat bak, får svar på alla dina frågor kring bröd och bakning och inte minst en massa härliga bröd att ta med dig hem.

Receptet på vinnarmackan presenteras i Allt om Mat under hösten.  


NUVARANDE Skapa världens godaste macka
NÄSTA Smaksatta köttbullar recept