Sju teer att prova

1 Svart te. Tebladen har oxiderats och pressats till kakor för att fermenteras. Egentligen är svart te rött till färgen och i Kina kallas det just rött te.

2 Grönt te. Tebladen ångas innan de torkas för att förhindra oxidation vilket ger teet en mild smak.

3 Vitt te. Tebladen ångas inte efter skörd utan torkas direkt. Detta gör det vita teet mer oxiderat än det gröna.

4 Gult te. Tebladen prepareras utan oxidation precis som grönt te. Tebladen får vissna något innan preparationen, vilket ger teet den gula färgen. Gult te är mycket ovanligt.

5 Oolong. Oolong är ett mellanting av svart och grönt te. Tebladen oxideras kortare tid än svart te, men längre tid än grönt.

6 Rökt te. Lapsang souchong är ett svart rökt te som fått torka över öppen eld i stället för i ugn.

7 Roibos. Eller rött te kommer från en baljväxt som heter
Aspalathus linearis och odlas i Sydafrika. Roibos är koffeinfritt och innehåller rikligt med antioxidanter.