Sju sorters heta kakor

Muskotnöt, stjärnanis och
kryddpeppar – nu tar våra favoritkryddor steget in på bakbordet. Här bjuder vi på sju sorters kakor med minst lika många spännande vinterkryddor.

Fem favoriter att krydda med!

  1. Anis. Välkänt begrepp i brödens värld men minst lika god i en småkaka. Prova gärna en chokladkaka med anis i.
  2. Kryddpeppar. Underskattad krydda som vi vanligtvis slänger ner i grytorna. Aromatisk pepprighet som passar utmärkt på kakbordet.
  3. Ingefära. En självklar favorit hos småkakorna!
  4. Svartpeppar. Lite hetta i småkakorna gör susen. Just svartpeppar passar extra bra till de lite mer fruktiga kakorna. Varför inte prova en klassisk wienerlängd med lite svartpeppar nästa gång?
  5. Kardemumma. Självskriven på kakfatet, inte bara när det kommer till bullar. Testa gärna lite mer grovkrossade kardemummakärnor och se till att mortla själv – det smakar både mer och bättre.