Maja Berthas vill väcka kärleken med vin och choklad. Nu anordnar hon singelprovningar för kärlekslystna och hoppas att glöden ska väckas.

– Det är ganska lätt att få till en öppen stämning bland människor om de pratar om smaker och dofter. Därför testar vi att låta singlar prova i grupp så kanske vi tänder kärlekslågan bland deltagarna, berättar Maja Berthas.


Maja Berthas är sommelier
och chokladexpert och är inte rädd för att testa nya grepp under provningarna.

– Jag har haft provningar med temat erotik och choklad och de inleds med en lättare striptease för att visa vad det handlar om. Det brukar funka. Trots det udda inslaget så är det inte svårt att få besökarna att ta det seriöst.

Och Majas intresse för vin och choklad är högst seriöst, hon är utbildad sommelier och sedan flera år tillbaka jobbar hon som chokladexpert och har dessutom skrivit en bok om choklad – hon vet vad hon talar om helt enkelt.

– Singelprovningen är som en vanlig vinprovning men vi låter bara singlar vara med. Alla delas in i grupper och sedan får de smaka och dofta tillsammans – har man tur hittar man en vinintresserad partner, förklarar Berthas.


I den här första
omgången som anordnas på Vin- och Sprithistoriska muséet i Stockholm så är fokus på heterosexuella men Berthas tänker ha rena homoprovningar också.

– Vi börjar med heteroprovningar så får vi se hur det går, sedan kör vi vidare. Alla mår om inte annat bra av att kunna lite mer om smaker och dofter – lär man sig mer om choklad och vin så blir livet roligare.

 

Länkar

 

Har du koll på¨smakerna – lär dig mer i Vinskolan

 

Sveriges bästa viner – här har du de 10 bästa

 

Sugen på en öl – de har skrivit en bok om Sveriges bästa ölkrogar

 

Läs mer om provningen här – på Vin- & sprithistoriska museet