Pocherade ägg är den hetaste frukosttrenden just nu, i alla fall om man får tro det man ser i sociala medier. Här är guiden som lär dig allt du behöver kunna om den klassiska äggrätten: allt i från hur du kokar det perfekta pocherade ägget, till hur du knåpar ihop en Ägg Benedict!

Pocherade ägg är inte bara gott, gott, gott, det är dessutom det hett, hett, hett just nu och förvånansvärt enkelt att göra. Allt om Mat:s bloggare In the Kitchen har gjort en film som visar hur du gör de perfekta pocherade äggen till helgens frukostar och bruncher. Visste du till exempel att du kan göra pocherade ägg i mikron eller i en stekpanna? Klicka här för att se hur du gör.

 

Ägg Benedict

Pocherade ägg kommer i flera varianter. Mest känd är klassikern Ägg Benedict som görs tillsammans med Hollandaisesås och skinka på ett gott bröd. Klicka här för att ta reda på hur du gör.

 

Med avokado och harissa på surdegsbröd

Den här smörgåsen med het harissa, krämig getost och mosad avokado, utgör en fantastisk kombination tillsammans med ditt pocherade ägg. Ett gott surdegsbröd till och brunchen är en succé. Recept hittar du här.

harissaavokadoagg

Bildkälla

 

Vill du läsa mer? Så gör du en snabb äggröra i mikron