Sätt guldkant på din helg!

Helgens meny är en mix av lyx och enkelhet.
Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt viner som passar till rätterna.

Hummerröra med apelsin, mango och avokado
Tahbilk Marsanne 2005 (6406) Australien, 90 kronor
Ett personligt och spännande vin med drag av persika, apelsin och
honungspastiller. Stram fruktsyra som gör det till en utmärkt start på
måltiden tillsammans med den fruktiga förrätten.

Entrecôte med Getostpolenta och Whiskysmörsås
Porcupine Ridge Syrah 2007 (22996) Sydafrika, 92 kronor
Stor, rik smak med massor av mörk, kryddig frukt och lätt rökighet.
Ett riktigt häftigt rödvin som matchar rätten på ett självklart sätt.

Nötkladdkaka med mockasmak
Castaño Dulce Monastrell 2004 (8412) Spanien, 99 kronor (50 cl)
Sanslöst gott rött, sött vin med drag söta körsbär, tobak och kryddor.
En liten strävhet i vinet gör att det inte blir överväldigande.