Johan Surbled tror på champagnebubblan. Därför har han startat Drickbart.se - en sajt som säljer vin på nätet.

– Jag följde med som tolk till franska Champagne av en slump och insåg där och då att vinvärlden är så mycket större än det som vi har tillgång till i Sverige.

Så förklarar Johan Surbled varför han har startat Drickbart.se – en sajt som säljer champagne och andra viner på nätet. Utbudet på hans sajt är inte så stort, det finns tre champagnemärken, en rödvinsproducent och en producent av mousserande viner i nuläget men företaget ska expandera framöver säger Surbled.

– Vi letar fler vinmärken men vi vill ha koll på producenten och kunna stå för dess vin. Vi hittade vår chianti-leverantör när vi var på semester i Italien och nu ska vi resa runt och leta fler producenter. Den första tiden som vinförsäljare har gett oss mersmak och vi kommer att satsa på mer kundprovningar framöver för att ge fler chansen att hitta våra kvalitetsviner.

– Vi har även lanserat blandlådor med våra flaskor, det är ett sätt för kunderna att kunna testa flera olika viner och kunna hitta sin favorit.


Drickbart.se
använder sig av fasta leveransdatum till sina kunder och samlar ihop sina beställningar eftersom de inte kan ha ett lager i Sverige. Det innebär att leveranstiden kan bli lite längre än på andra vinsajter men företagets ambition är att de ska ha levereransdatum en gång i månaden.

– Ju fler som beställer från oss, desto oftare kan vi ha leveranser av våra viner. Vi har börjat i liten skala men gensvaret vi fått har varit så stort så vi ser att det finns ett stort intresse. Nu ökar vi tempot i verksamheten, säger Surbled.


Drickbart.se
säljer inte bara viner utan säljer även olivoljor, böcker och andra mat- och vin-relaterade produkter.

– Vi har inlett ett samarbete med ett förlag och hoppas kunna stå för många intressanta nyheter i framtiden.

Märker ni inte av de sämre tiderna i ekonomin?

– Inte än så länge, de flesta är intresserade av bra vin till bra pris, jag tror att vi kan leverera det.

Länkar

 

De säljer också champagne på nätet – Bubbles Unlimited

 

Vinexperten tipsar om bästa bubblet

 

Testa ett vin till pizza – tre bra viner

NUVARANDE Satsar på bubblor i Sverige
NÄSTA Räksallader till stora och små sällskap